For ditt hjem

Hva er fjerninfrarødvarmet Varmeplus gulvsystem?

Fjerninfrarød varme genereres fra karbonfiberstriper som blir festet til kontaktsamleskinner i sølv koblet til elektriske striper i kobber. Sølvet gir overlegen elektrisk strømoverføring samtidig som gnistoverslag forhindres ved kontaktpunkter. Komponentene lukkes deretter helt mellom to plastark av PET-film – likt brusflaskemateriale er filmen tynn, gjennomsiktig og svært motstandsdyktig. Det fungerer gjennom å produsere infrarød stråling som vandrer gjennom gulvet til objektene i rommet. Med andre ord varmer det objektene direkte i stedet for å sløse energi på å varme opp luften.

Hvordan er infrarød stråleoppvarming sammenlignet med et standard sirkulasjonsluftsystem?

Varm luft stiger og sirkulasjonsluftsystemer må skape en konveksjonsstrøm gjennom hele rommet for å flytte den varme luften fra toppen av rommet nær taket til der du selv vil ha den. For at systemet skal fungere må luften vandre i et sirkelmønster rundt vegger, tak og gulv i et område.  Det er det svært ineffektivt, spesielt i rom med høye tak og kjellere. Infrarød varmefilm varmer ikke opp luften. Det varmer gulv, vegg, møbler, deg selv, osv. Varmen samler seg nær gulvet i området, ikke nær taket. 99% av energi som brukes med infrarød film konverteres direkte til varme.

Hvordan er infrarød varmestråling sammenlignet med hydroniske varmesystemer?

Infrarøde varmesystemer har ingen bevegelige deler, ingen rør, ikke rennende vann. Det krever ikke en dyr varmtvannsbeholder og pumper for å kunne brukes. Et infrarødt system gjør at du kan oppgradere ethvert område av hjemmet ditt, noe som kanskje ikke vil være mulig med hydroniske systemer. Selv om gjennomsnittlig energiforbruk for både infrarøde og hydroniske systemer er svært likt når det sammenlignes, er startkostnaden for installering av hydroniske systemer og vedlikeholdskostnadene betydelig større. Infrarøde systemer er vedlikeholdsfrie og de har mye lengre levetid enn de fleste hydroniske systemer.

Hvor raskt varmes gulvet mitt opp med et infrarødt system?

Våre infrarødvarmede filmer varmes opp til maksimal driftstemperatur i løpet av sekunder. Systemene våre gir raskest oppvarmingstid i sammenlignet med alle andre strålende gulvvarmesystemer.

Hvor mye elektrisitet bruker den infrarøde varmefilmen?

Fjerninfrarød varmefilm er den mest energieffektive strålevarmemetoden. Avhengig av filmtype, er gjennomsnittlig SPN3xx strømforbruk 60watt per kvadratmeter. Dessuten går bare varmefilmen på full strøm fem-seks timer per tjuefire timer.  Som for alle andre varmesystemer er effektiviteten direkte proporsjonal med hvor godt rommet er isolert.

Hva med varme-/kuldepunkter i forhold til andre strålevarmede gulv?

I motsetning til ledningsbaserte eller hydroniske systemer er varmeelementene til den infrarøde varmefilmen nær hverandre, og såkalte varme-/kuldepunkter er så å si ikke-eksisterende i det oppvarmede området.

Hvilken type gulv kan installeres over infrarød varmefilm?

Nesten alle typer gulv kan installeres over infrarød varmefilm – laminat, tregulv, vinyl, gummi, teppe. Det eneste upassende gulvet er spikret tregulv.

Kan hvem som helst installere et infrarødt varmesystem?

Installasjonen av varmefilmen må utføres av en kvalifisert og godkjent elektriker!

Hva skjer med varmesystemet hvis jeg får flom eller ved et uhell punkterer varmefilmen?

Isolering av kontaktene og designen til filmen gjør varmesystemene våre så og si vanntette.  Hvis filmen punkteres på et område med karbonstriper, er det bare karbonstripene som punkterte som ikke vil fungere. Resten av systemet vil fungere som normalt. Hvis en av kobbersamleskinne er punktert, vil hele den filmdelen måtte skiftes ut.

Hvilken type garanti tilbyr dere?

Vi står bak produktene våre med 25 års begrenset garanti, hvis de er installert av godkjent elektroinstallatør.

Hvordan styrer jeg det infrarøde varmesystemet?

Varmesystemene våre styres med termostater med gulvføler. Det er stor utvalg av termostater fra de mest grunnleggende til de aller mest avanserte Wi-Fi-kontrollerte enheter. Vi anbefaler at du velger termostat etter dine behov.

Varmeplus fordeler!

Fordeler med undergulvvarme:

 • Sparer energikostnader
 • Lett å installere
 • Plassbesparende – krever ikke plass i rommet
 • Mer komfort ved lavere driftstemperaturer
 • Gulvvarme bidrar til å redusere husstøv og er fordelaktig for helsetilstander som astma og bronkielidelser
 • Forbedrer blodsirkulasjon, stoffskifte og immunsystem
 • Forhindrer muggvekst
 • Ingen støy eller vibrasjoner
 • Vedlikeholdsfri
 • Infrarød varme varmer jevnere og mer komplett som en konveksjonsovn
 • Ingen elektromagnetiske felt (EMF)
 • Alle typer gulv kan installeres oppå. Inkluderer tregulv, laminert limt tregulv, kork, vinyl, flis, stein, teppe. Kan støpes ved behov!
 • Mer tryggere  for barn og eldre enn tradisjonelle varmepaneler

Gulvvarme skaper ikke luftsirkulasjon, derfor gir det i motsetning til tradisjonelle radiatorer et støvfritt miljø. Gulvvarme gir en behagelig varme ettersom menneskeføtter pleier å være 2°C – 3°C varmere enn hodet. Dette betyr at personer som bruker infrarød gulvvarme får ekstra komfort sammenlignet med de som bruker konvensjonelle radiatorer. Et gulvvarmesystem stilt til 19°C vil gi samme varme som en radiator stilt til 21°C – 22°C, så det reduserer også oppvarmingskostnader. Bildet nedenfor viser hvordan gulvvarme sprer seg og opprettholder lik temperatur inni huset.

Hvor skal man bruke varmefolie?

 • Familiehus og leiligheter
 • Industrilokaler
 • Varehus
 • Som varmesystemer i terrarium og dyreavlproduksjon

 

OM PRODUKT >

Varmefolie Varmefolie Varmefolie Varmefolie Varmefolie Varmefolie

Kundenes tilbakemeldinger

Geir Hansen, 38

Har varmefolie 60W/kvm med 6mm depron under folien (ønsker da ikke at all varmen skal gå ned...) Oppå er det et laminat Dette har funket perfekt nå siden 2014 på ca 50m2 fordelt på to ulike sløyfer med hver sin gulvføler.

Aleksander, 32

Perfekt løsning for vårt kjeller med lav takhøyde

Bjørn, 45

Vannbåren varme viste seg å utgjøre mer enn dobbelte investeringskostnadene sammenliknet med bruk av lavtbyggende gulvvarme fra Heat-plus.

Øivind, 54

Jeg fikk lagt varmefolie da jeg isolerte en glassveranda. Det ble lagt gips under folien, parketten oppå. Termostaten er sperret til 27 grader eller noe sånt for at ikke parketten skal bli skadet. Funker som bare det.

Trine, 35

Rask oppvarming , billig og enkel installasjon