Teknologi

Det er kjent at en elektrisk varmeovn er billig å installere, men dyr å drive, og når varmen er slått av så kjøles alt raskt ned, så da trenges det mye energi for å holde omgivelsene oppvarmet. Vil du bruke elektrisk varmeovn vil det bli slik. Men tiden går og det skapes nye, sunnere og mer effektive oppvarmingsmetoder, forbedret elektrisk gulvvarme.

Driftsprinsipp for Infrarød gulvvarme

Menneskekroppen slipper ut infrarød stråling

„Varmeplus“ varmfolie kan monteres på forskjellige typer gulv: sementert på veidekket, under flis, og tre eller laminatgulv og så videre. Etter at systemet er slått på, starter den elektriske strøm som flyter gjennom „Varmeplus“ karbonfiber, som avgir emisjon av infrarød stråling i bølgelengde av 6-20μm. Disse lange bølger – har den samme termiske spektrum som også utstråles av menneskekroppen. Det er derfor kroppsvarme fungerer veldig positivt, og det aksepterer kroppen „som sin egen“. Energien brukes ikke unødig fordi oppvarmingstiden er uavhengig av en annen bølgelengdes intensitet.

Infrarøde bølger varmer ikke opp luften, men overflaten på ting. Inneluft oppvarmet med infrarød stråling fra Varmeplus er ikke tørr. Det er allerede kjent at infrarød stråling sprer seg raskere enn luftstrømning og virker direkte på kroppen, og derfor skapes det raskere varmeeffekt enn ved konveksjon fra radiatorer eller vannbåren varme fra kjele og pumpe. Best er oppvarmet gulvflate der det er en innebygd folie i gulvet. Når gulvflaten blir som en varmeovn, avgir det varmestrøm oppover. På grunn av den resulterende varmestrømmen sørges det for en varme akumulasjon i taket, noe som er det mest effektive for menneskers aktivitet.

Ved hjelp av moderne teknologi tar varmesystemet “Varmeplus”  naturlovene i bruk for maksimal nytte og komfort for mennesker.

Produksjonsprosess

„Varmeplus“ infrarød varmefolie er produsert med hjelp av moderne belegg teknologi. Glatt „Varmeplus“ varmefolie er hovedvarmeelement .

Produksjonsprosessen begynner med utforming av en tynn basisfolie, som lages gjennom syntese av polyetylen (PE) og polyetylentereftalat laminat (PET) . I løpet av hele produksjonsprosessen skal tykkelsen av folie nøyaktig kontrolleres. I neste steg dekkes basisfolie med karbonfiber pasta som sprøytes jevnt på basisfolie. Det tette karbonbelegget gjengir varme under elektriske strøm i form av konstant infrarød utstråling. Hele prosessen krever en kjempe stor presisjon – det karbonbelegget er mindre enn 1 mikrometer tykk..

For å amalgamere folie brukes elektroder. De kobber og sølv stripene limes til folie og smeltes sammen. Denne smelteprosessen gir beskyttelse mot gnisten og generellt isolasjon.

Som fuktighetsbeskyttelse og beskyttelse mot mekaniske skade av elektrisk kjede brukes høy teknologisk amineringsprosess.

Produkt som oppfyller kvalitetskravene skal være forsterket. Etter 72 timers varmebehandling ved 70 ° C limes karbonfibre til underlaget enda sterkere. Så blir varmingfolie enda mer stabil og egnet for sakskutting.

„Varmeplus“ varmefolie avgir stabil varmeenergi og er brannsikker produkt.

Fordeler og effektivitet Varmeplus varmesystem i forhold til andre systemer

De fleste har tanker eller drømmer hvordan det perfekte hjem skal se ut, hva slags teknologier ville man velge. Ulike varmesystemer gir ulike effekter. Her tas opp få slike nyanser av de ulike varmesystemer., varme følelse av fart og andre nyanser.